Известие

Collapse
No announcement yet.

215/45/17 на колко bar-a

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 215/45/17 на колко bar-a

Юнаци на колко бара трябва да се държат ? по книга предни- 2,4 задни-2,3.Че тука един гумаджия ми развива едни теории колкото повече толкова по добре за нашите пътища но така губим сцепление.Та ви е на колко си ги държите ? аз следвам написаното в книжката.
    Alfa 147 JTD 16v 140hp Distinctive
    0w40 Shell Helix Ultra

225/45/17 предни и задни на 2.2 съм ги надул и естествено внимавам като карам.
    Алфа Ромео 147 ТС 1.6 120 к.с. 2001г. "ГИ-Ловато"

Comment

2.5 спокойно може да си караш
      145 QV ex.
      146 Boxer TOTAL ex.
      147 T.S. Sele top

Lancia Dedra 2000 16

Comment

ex - 147 16v multijet

Comment

ниска гума според мен е много дискомфортно да я караш над 2,3 бара в бг. надуй до 2,6-2,7 , пробвай и ако не ти хареса - изпускай по малко. 2,2 - 2,3 според мен ще е най-добре. иначе колкото по-мека - по-висок разход.
          точка

Comment

На самата гума трябва да пише на колко трябва да е в PSI или kPA рядко в bar
            Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
            Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
            Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Всяка кола тежи различно, за да е общо налягането за всички модели. Като бях със 17-ки си помпах гумите на 2.4 атмосфери, на горе друсаше много.

Comment

Първоначално публикувано от fakirastanly Покажи съобщение
                Че тука един гумаджия ми развива едни теории колкото повече толкова по добре за нашите пътища но така губим сцепление.
                Зависи чак колко повече, че да почне да се губи сцепление.....по мое мнение от 2.5 до 3 няма абсолютно никаква загуба на сцепление......по напомпаната гума друса повече, сваля разхода и при нужда вдига максималната скорост.....
                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Аз на баничаркта помпам предни 2.7 ,задни 3.3 и няма проблем със сцеплението ! Феро ми е свидетел на магистралата !

16" - 2.5 бар
                  17" - 2.7 бар
                  Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                  159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                  NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Колега 2.5 е при мен от както карам със 17'ки,
                    извън града при по продължително каране реших да ги до напомпя,
                    и ко ми те станали 2.7 ясно се разширява въздуха и за тва си карам на 2.5.
                    2.2.или 2.3 са малко верно така спира по добре и вози но и скъсява живота на гумата.
                    Не ангажирам никой с това мое мнение,сигорно има колеги които са доволни. с тези ниски цифри.
                    156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
                    KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
                    Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
                    Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon

Comment

За този размер казват, че трябва да са на 2.7, но според мен 2.5 е по-добър вариант. Ако искаш да омекотиш возията и да помогнеш малко на окачването пробвай на 2.3 , но не по-малко от това ...И внимавай с дупките.

Comment

аз си карам на 2.6 от пред и 2.5 от зад на 225/45/17. Подрусва малко, ама то от ниска гума не може да се очаква да вози меко
                        Alfa Romeo 156 2.4JTD+++ Alfa Romeo 156 1.9JTD+
                        ex. Fiat Stilo 1.6 16v

Comment

2.3 всичките 4 гуми, ако съм пълен ги правя на 2.5, повече не съм ги помпал, иначе, ако е мека гумата се чувства при каране, а и визуално си личи.
                          sigpic
                          ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
                          0889 636 093

Comment

Препоръчително налягане в гумите
                            Alfa Romeo 147 -- 215/45R17
                            Front - 35psi
                            Rear - 33psi

Alfa Romeo 156 -- 225/45R17
                            Front - 33psi
                            Rear - 31psi

Alfa Romeo GT -- 225/45R17
                            Front - 36psi
                            Rear - 35psi

според този сайт:
                            http://www.puretyre.co.uk/alfa-romeo-tyre-pressures/ ,
                            както и конверторче PSI to BAR

Препоръчва се гумите да се мерят и помпят на студено, или ако се мерят на топло да има предвид разширяването което е в рамките на 0,3bar.
                            Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Аз в момента карам с 225.45.17 на налягане 2.5 отпред и 2.3 отзад и колата се държи идеално.
                              Преди си карах 155-цата с 205/45/16 надути на 2.5 отпред и за едно лято ми поизтърка външните ръбове на гумите отпред а централният улей седеше непокътнат,което значи че са били мекички за тежките предници на алфите. Вторият чифт които сложих със същият размер ги карах на 2.6 надути с азот,като тогава нямах никакви проблеми с износването а и азота поддържа еднакво налягане на гумата без значение температурата

За 25/45/17 мога да кажа че на 2.2-2.3 изглеждат леко меки което е кофти за ниска гума ,а и за джантата
                              EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
                              EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
                              NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Working...
                              X